Ce fac marile companii pentru a nu-si strica imaginea cand e vorba de fraude?

detectivi particulari

Marile companii recurg la ajutorul detectivilor particulari in cazul fraudelor, incercand sa evite pe cat posibil implicarea politiei in treburile interne si aparitia in presa, pentru a nu-si strica imaginea.

Ford Craiova este una dintre numeroasele companii care au apelat la detectivi particulari pentru a solutiona problema furtului de piese din uzina. Deghizati in muncitori, detectivii particulari au depistat pe langa hotii de piese mai multe persoane care consumau bauturi alcoolice in timpul programului de lucru. Detectivii angajati de Ford Craiova mergeau si in alte locuri din fabrica, unde negociau cu angajatii reali sustragerea unor piese. “Politica Ford este aceea de a nu face comentarii cu privire la aceste aspecte”.

Detexpert este una dintre agentiile de detectivi particulari cu experienta in domeniul financiar, ce ofera solutii pentru pentru persoane juridice precum:

1) Investigarea aspectelor de conduită sau moralitate publică a personalului societăţii, a celor ce urmează a fi angajaţi: · compatibilitatea candidaţilor sau angajaţilor cu cerinţele posturilor · starea de loialitate şi corectitudine a angajaţilor sub raportul: îndeplinirii sarcinilor profesionale, neprezentării la locul de muncă invocând motive neadevărate, modului în care respectă secretul profesional, felului în care acţionează sau nu pentru promovarea imaginii firmei.

2) Investigarea şi supravegherea potenţialilor parteneri de afaceri în ceea ce priveşte solvabilitatea ori seriozitatea în îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract şi asigurării împotriva riscurilor.

3) Asigurarea protecţiei împotriva scurgerii unor informaţii secret de serviciu din sfera agentului economic.

4) Activităţi investigative privind securizarea societăţii împotriva unor factori interni sau externi, a protecţiei investiţiei .

5) Investigaţii privind posibilităţile de majorare a propriei investiţii, identificări şi verificări imobiliare sau asupra unor societăţi supuse vânzării sau falimentului.

6) Investigarea şi supravegherea despre bunurile care fac obiectul unor litigii de natură civilă sau penală, înstrăinate în scopul prejudicierii intereselor societăţii.

7) Consultanţă şi asistenţă operaţională pentru identificarea rău platnicilor, în vederea recuperării prin mijloace legale a datoriilor către societate.

8) Supravegherea fizică sub acoperire, respectiv observarea şi contactarea directă de către detectivul particular, infiltrat pe lângă subiect sub o identitate falsă.

9) Investigarea înscrisurilor.